fbpx Skip to main content
AllergivennligOppskrifter

Chili con carne- enkel og næringsrik

Denne retten spiser vi jevnlig. Den smaker godt, er lett å lage, barna liker den og jeg får lurt inn masse grønnsaker.

Du trenger:

  • 400g kjøttdeig
  • ris til 4 personer
  • 1 løk
  • 3-4 fedd hvitløk
  • 1 rød paprika
  • 1 grønn/gul paprika
  • 2 gulrøtter
  • 2 ss tomatpure
  • 2 bokser grovhakket tomat
  • 1 boks kidneybønner
  • 1/2 chili
  • 2 ss spisskummen (smak til)
  • salt og pepper

Syns du den blir litt syrlig kan du tilsette 1-2 ss honning.

Fremgangsmåte:

Hakk løk, press hvitløk og stek det sammen med kjøttdeigen.

Kutt opp de resterende grønnsakene i små biter og finhakk chilien.

Tilsett tomatpure til kjøttdeigen og la det surre i 1-2 minutter.

Ha i grønnsakene, chilien og grovhakket tomat.

Skyll kidneybønnene og ha de i gryten.

Smak til med krydder.

Kok risen, og la retten småkoke til grønnsakene er møre.

 

Tips!

Ekstra godt med hvitløksbrød ved siden av og en liten klatt rømme på toppen.

 

Håper det smaker!

Legg igjen kommentar