fbpx Skip to main content
Oppskrifter

Frisk rabarbrapai med marengs

Denne rabarbrapaien er perfekt som frisk og god sommerdessert, eller til en sommerfest.

Du velger selv hvilken paibunn du vil bruke, jeg har brukt en fra Det Glutenfrie Verksted.

Start med å lage bunnen.

Tilbered deretter fyllet:

  • 500g rabarbra ferdig renset i biter
  • 150g sukker
  • 1 ss potetmel

Bland dette sammen, ha over paibunnen og stek paibunnen etter anvisning.

Mens paibunnen steker kan du lage marengs.

Ingredienser:

  • 3 stk eggehviter
  • 1/4 ts salt
  • 225g sukker

Ha eggehvitene og salt i en ren, tørr bolle av glass eller stål. Pisk dem sakte sammen til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene er små og jevne. Når skummet danner stive topper tilsetter du sukkeret litt etter litt. Pisk til blandingen er myk, blank og alt sukkeret er oppløst.

Når paien er ferdig stekt tar du den ut av ovnene og lar den avkjøle seg.

Ha deretter marengsen over paien, server og nyt!

Tips!

For å tilføre litt ekstra krunsj til paien kan du hakke en god håndfull mandler og blande i rabarbrafyllet før steking.

 

Legg igjen kommentar