AllergivennligJuleoppskriftOppskrifter

Imponer med hjemmelaget konfekt

Av desember 19, 2019 Ingen kommentarer

Denne konfekten har jeg laget utallige ganger. Den blir alltid vellykket og alltid like god.

Hvilket fyll som er i sjokoladen er varierer jeg, ofte lager jeg flere ulike typer. Sjokoladen nytes til en kopp kaffe, serveres når jeg har besøk, eller gis bort som gave. Den passer til alt!

Det du trenger av utstyr er:

  • silikonformer
  • en gryte du setter i vannbad
  • miksmaster/foodprasessor

Start med å smelte freia kokesjokolade 70% i vannbad. Jeg starter med å smelte 2 plater, også tilfører jeg ekstra ved behov. Alt etter hvor mye konfekt jeg lager, og hvor store former jeg bruker. Trenger du melkefri sjokolade, så kan du bruke denne.

Når sjokoladen er smeltet så heller du litt over i formen. Formen skal kun være ca 1/3 full. Beveg på formen, eller klyp sammen bunnen, slik at det kommer sjokolade opp langs kantene.

Sett så formen til avkjøling i kjøleskapet.

Når sjokoladen har stivnet, dette tar ca 15 min, har du i ønsker fyll. Legg en liten klatt i midten av formen, og hell sjokolade over til formen er full. Pass på at sjokoladen legger seg godt rundt fyllet. Sidene på konfekten må ha godt med sjokolade for å ikke gå i stykker når den tas ut av formen.

Formen settes så i kjøleskapet i 15-30 min, til den er avkjølt.  Trykk sjokoladen ut av formen og nyt. Oppbevares i kjøleskap, den holder seg i 1-2 uker.

Så, over til det aller beste; fyllet

Her velger du det fyllet du liker best, eller lager litt av hvert.

Smørkrem

  • 80g-100g melis
  • 50g smør
  • 1 ts vaniljesaus

Miks alt godt sammen. Jeg foretrekker å kjøre massen en stund på høy hastighet. Syns konsistensen blir bedre når den er pisket luftig.

Karamell

  • 1/4 dl sirup
  • 50g smør
  • 50g brunt sukker/kokosblomstsukker
  • 1 liten klype salt

Bland alt sammen, og la det småkoke i ca 5 minutter. Drypp en dråpe karamell i kaldt vann for å sjekke hvordan konsistensen blir når den er avkjølt.

Denne karamellen kan lages melkefri ved å bruke melkefritt smør. Oppskrift inspirert at Ida Gran Jansen.

Bounty

  • 100g kokosmelk, den fete delen*
  • 100g kokos
  • 50g melis

Bland alt godt sammen og sett kaldt. Fyllet er aller best dag 3 og holder seg lenge.

Bruk fullfet kokosmelk. La den stå i kjøleskapet et døgn, fettet vil da legge seg på toppen og være lett å skille fra vannet.

Tips til alternative fyll

  • marsipan
  • peanuttbutter
  • tørket frukt og nøtter

For å bruke opp sjokoladen som er igjen i bunnen av gryten kan du blande i peanøtter eller cornflakes. Rør til de er dekket av sjokolade. Ha de i små former eller på bakepapir til sjokoladen har stivnet.

Du kan også blande i melk, og lage deg litt kakao.

Andre godbiter

Test også ut cashewkulene eller sjokoladekulene mine.

Få gratis nyttige tips rett i innboksen!
Invalid email address
Du kan melde deg av når som helst

Legg igjen kommentar