En dessert som er latterlig lett å lage. Den smaker helt fantastisk, og slår aldri feil.

Jeg bruker denne både i bursdager, arrangementer på jobb og til begivenheter som 17 mai og nyttårsaften. Jeg digger at den er så anvendelig.

Desserten holder seg flere dager i kjøleskap. Det er derfor ingen problem å lage den klar en dag eller to i forveien.

Ingredienser

Oppskrift til ca 6 personer

  • 1 liter fløte
  • 200g philadelphiaost
  • 150-200g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 5 plater gelatin

Fremgangsmåte

Legg gelatinplatene i kaldt vann. Snitt vaniljestangen og skap ut frøene.

Bland fløte, philadelphiaost, sukker, hele vaniljestangen og frøene i en gryte. Varm det opp til kokepunktet, og visp blandingen lett.

Når blandingen har nådd kokepunktet tar du gryten av platen, klemmer vannet av gelatinplatene og har de i gryten. Visp lett til gelatinen har løst seg opp.

Blandingen siles gjennom melsikt og has i vinglass eller en bolle.

Når blandingen er avkjølt settes glassene i kjøleskapet til Panna Cottaen har stivnet.

Til topping kan du bruke friske bær. Blåbær og jordbær er perfekt å bruke til 17 mai.

Jeg lager ofte en bærsaus som jeg har over når Panna Cottaen har stivnet. Min favoritt akkurat nå er jordbær med lime.

Jordbærsaus med lime

Ta 1/2 pose med frosne jordbær i en gryte og kok opp. Bærene skal småkoke i ca 1 minutt. Dette for å drepe virus/bakterier som kan være på bærene.  Mos bærene med med en stavmikser eller i en blender. Ha over saften fra 1/2 lime. Smak til med melis.

Et par blad sitronmelisse gjør seg utmerket som pynt.

Til bærsausen kan du bruke de bærene du selv foretrekker, bringebær er også veldig godt.

 

Håper det smaker!

 

Få gratis nyttige tips rett i innboksen!
Invalid email address
Du kan melde deg av når som helst

Legg igjen kommentar